Drie Bergen Wijn

Wat is een champagnesabel?

Waarom champagne sabreren? Waarom een fles met een sabel ontkurken?

Champagnesabel Kellermann LaguioleChampagnesabel Noir du NoirChampagnesabel Premier & prosecco

Champagnesabel

Kellermann

  Champagnesabel Noir du Noir   

`Black Beauty` 

Champagnesabel, prosecco,

Instructie in geschenkdoos  

   

Deze eeuwenoude traditie geeft kleur aan de geschiedenis én het heden, wanneer er een feestje te vieren valt.

Het sabreren van champagne stamt uit de tijd van Napoleon. De keizer was klein van stuk, maar een groot champagneliefhebber. Op zijn veldslagen nam hij enorme hoeveelheden champagne mee. Het verhaal gaat dat tijdens een hevige strijd tegen Russische kozakken het sabreren is uitgevonden. Toen de kozakken merkten dat ze aan de verliezende hand waren, besloten ze flessen champagne stuk te slaan met hun sabels. Ze sloegen de flessen echter niet stuk, maar openden ze. De cavalerie vierde sindsdien de overwinning door met een sabel een champagnefles te openen. De herinnering aan Napoleon leeft voort in de champagnesabels van het merk Claude Dozorme. De topline modellen zijn vernoemd naar Napoleons officieren Kellermann, Masséna en Lasalle.

Champagnesabel kopen 
  

Top 5 meest bestelde champagnesabels!

meest verkochte champagnesabel incl flesKellerman champagnesabelChampagnesabel "Black beauty" Laguiole champagnesabel incl kistChampagnesabel Bronze, fles & geschenkdoos
Nummer 1Nummer 2Nummer 3Nummer 4Nummer 5

 

Zet de traditie voort

Hoe mooi is het om deze traditie voort te zetten? Een champagnesabel met een persoonlijk ingegraveerde boodschap is een prachtig cadeau voor 21-diner, aftredend bestuur van een studentenvereniging en jaarclub.

 
Sabreren de praktijk! 

 Alleen champagne sabreren?

Mag je alleen ‘echte’ champagne sabreren? In principe zijn ook andere mousserende wijnen geschikt om de fles te ontkurken met een champagnesabel. Alleen de mousserende wijn uit de Champagne mag de naam champagne dragen. Wijnen die op dezelfde manier met de ‘méthode champenoise’ worden gemaakt, doen vaak niet onder qua smaak. Denk aan Italiaanse prosecco, Spaanse cava of Duitse sekt.

Champagne sabel kopen?

Drie Bergen Wijn levert de toonaangevende merken voor champagne sabres Laguiole, Claude Dozorme, WKC Briquet en Del Ben. Eventueel met champagne, prosecco of cava in kist of geschenkbox. Spoedleveringen zijn mogelijk. Korting bij afname van vier of meer. Champagnesabels vanaf € 69,99. Er is al een champagnesabel in geschenkverpakking en met "Doe het zelf" instructie voor € 69,99. (inclusief btw en verzendkosten) Bovendien zit hier al een fles cava of prosecco bij! Nieuwsgierig? klik hier

Champagnesabel KellermannChampagnesabel Gris Argent 
Champagnesabel KellermannChampagnesabel Gris Argent 
Meer informatie of kopenMeer informatie of kopen 

 

Champagnesabel kopen 

Voordeel voor jaarclubs

Voor jaarclubs die een champagnesabel cadeau willen geven voor een 21-diner, is er een Jaarclub Deal mogelijk met aantrekkelijke korting.

Graveren

Maak een champagnesabel nog persoonlijker. Graveer in de voor- en/of achterzijde van de sabel een naam of persoonlijke boodschap. Ook mogelijk: op een zilveren of messing plaatje op de op de sokkel of op de kist.

Persoonlijke boodschap of naam graveren in je champagnesabel  

 Champagnesabel kopen

 

Top 5 meest bestelde champagnesabels!

meest verkochte champagnesabel incl flesKellerman champagnesabelChampagnesabel "Black beauty" Laguiole champagnesabel incl kistChampagnesabel Bronze, fles & geschenkdoos
Nummer 1Nummer 2Nummer 3Nummer 4Nummer 5

Persoonlijke service of vragen?

Klaas de Jong beantwoordt ze graag. Stuur een app of bel naar: 06 201 00 710.

 

* bij bestellingen vanaf € 50,= euro en levering in Nederland. Anders verzendkosten € 3,99.