ontdek, beleef, geniet

Meer afbeeldingen

Champagnesabel Kellerman op standaard

€ 295,00

Short Description

Beste champagnesabel ter wereld, handgemaakt, voor het sabreren van champagne! 

Origineel afstudeercadeau, bestel voor 12.00 uur = dezelfde dag verzenden

Graveren mogelijk (levertijd plus 1 dag) 

 

  • Koop 2 voor € 289,95 per stuk. en bespaar 2%
+€ 22,50

Maximale aantal karakters: 50

+€ 22,50

Maximale aantal karakters: 50

+€ 22,50

Maximale aantal karakters: 25

€ 295,00

Beschrijving

Details

Champagnesabel Kellerman

Dit champagnesabel heet eigenlijk Kellermann, dit is de naam van de meest naaste officier van Napoleon. Deze groot strateeg, voerde aan de zijde van Napoleon vele veldslagen. Iedere dag sloten ze af met het sabreren van champagne en het drinken van  champagne natuurlijk!

Gratis Doe het zelf instructie

Ieder champagnesabel voorzien we van een duidelijke "Doe het zelf" instructie, zodat je met succes de champagne voor je gasten kunt sabreren.

Het Kellerman champagnesabel is één van de meest gewilde champagnesabels ter wereld. Handgemaakt door de meestermakers van Claude Dozorme. Door het ideale gewicht van 600 gram, perfect voor de beste sabrages! Champagne sabreren met dit sabel, maakt een champagne-moment pas echt speciaal.  

 

Het sabel

Het lemmet is van uitzonderlijk hard staal. De beugel is voorzien van een vergulde laag en het massief houten handvat is voorzien van prachtige inleg.

Graveren

Graveer op het lemmet een persoonlijke boodschap of naam. Daarnaast is het mogelijk om ook op de standaard een metalen plaatje te plaatsen met een tekst, logo of familiewapen. 

 

François Étienne de Kellermann

 

 
 
 
François Étienne de Kellermann

François Étienne de Kellermann, 2e Hertog van Valmy (Metz4 augustus 1770 - Parijs2 juni 1835) was een Franse cavaleriegeneraal in de Franse revolutionaire en napoleontische oorlogen. Hij speelde een beslissende rol in de Slag bij Marengo in 1800 en vocht ook in de Slag bij Quatre Bras en de Slag bij Waterloo in 1815.

Kellermanns naam staat gegraveerd op de zuidelijke pilaar van de Arc de Triomphe in Parijs.

 

Hij diende in zijn vaders huzarenregiment voordat hij in 1791 als diplomaat naar de Verenigde Staten vertrok. In 1793 keerde hij terug naar het leger en werd adjudant van zijn vader. Tijdens de Terreur werd Kellermanns vader gevangengezet en zat hij zelf ook korte tijd in de gevangenis.

Tijdens de Italiaanse veldtocht van generaal Napoleon Bonaparte in 1796-1797 werd hij adjudant van Napoleon en volgde hem naar LodiMilaan en Pavia. Vervolgens diende hij onder Masséna en was aanwezig bij de Slag bij de brug van Arcole en de Franse inname van Mantua.

In 1797 maakte hij grote indruk op Napoleon door zijn optreden tegen de Oostenrijkers bij de Tagliamento-rivier, waarbij hij een cavaleriecharge leidde en gewond raakte. Voor zijn heldhaftige optreden kreeg hij, op 26-jarige leeftijd, promotie tot brigadegeneraal. In 1798 had hij het commando over een deel van de Franse troepen die de door het Koninkrijk Napels bezette stad Rome weer innamen en vervolgens het Koninkrijk Napels zelf ten val brachten.

In de Slag bij Marengo (1800) wist hij Napoleon ternauwernood te redden door met zijn cavaleriebrigade een beslissende charge uit te voeren, waardoor de Oostenrijkers in paniek van het slachtveld vluchtten. Diezelfde avond nog werd hij gepromoveerd tot divisiegeneraal. (bron Wikipedia, daar is nog veel meer te lezen over deze bijzondere generaal!)

 

Extra informatie

Extra informatie

Gratis verzendingNee
Wijn soortNee
HerkomstNee
DruivensoortNee
RestaurantsNee
* bij bestellingen vanaf € 50,= euro en levering in Nederland. Anders verzendkosten € 3,99.