Meer afbeeldingen

Puntiapart* Magnum fles 2014 Celler Lavinyeta

€ 34,95

Short Description

LET OP: Bestellingen vanaf 16 juli, worden geleverd vanaf 11 augustus i.v.m. vakantie

Lavinyeta Puntiapart 2014

De wijn van Celler de Can Roca, 's werelds beste restaurant!

De Judoka's, draai de fles en ze bewegen! 

Deze collecters-wijn is in een beperkte oplage verkrijgbaar

Klik hier om het etiket te laten bewegen!

  • Koop 6 voor € 34,50 per stuk. en bespaar 2%
  • Koop 25 voor € 33,95 per stuk. en bespaar 3%

Beschrijving

Details

Lavinyeta Puntiapart 2014

Nog 6 op voorraad!!

De wijn van Celler de Can Roca, 's werelds beste restaurant! 2015 (3 Michelin sterren)

Collectors! Ieder jaar krijgt een uniek en beperkt leverbaar etiket mee. De nieuwste oplage met: Judoka's 
De Puntiapart is Catalaans voor ‘nieuwe paragraaf’. De laatste paragraaf van het verhaal van Lavinyeta wordt gevormd door Puntiapart*. We naderen het einde van het verhaal met het hoogtepunt van de wijnen van Lavinyeta. Puntiapart* wordt gemaakt van handgeplukte druiven van de oudste wijnstokken uit heel Emporda. Deze zijn maar liefst 80 jaar oud en groeien in Mollet de Peralada. Zij zijn de basis van de grootste en meest complexe wijn van Lavinyeta.  De wijn rijpt 12 maanden in nieuwe Franse, Hongaarse en Roemeense eiken vaten. Hij is uitstekend geschikt om nog 8 jaar op de fles te laten rijpen.

Puntiapart* is een unieke  wijn voor speciale momenten;  een perfecte ervaring om samen te genieten en te bewaren als een prachtige herinnering.  Een herinterpretatie van de traditionele wijnen uit deze streek, maar in een versie die uitstekend past in deze tijd. Dit blijkt ook uit de waardering van o.a.als  Wine from Century van de Costa Brava, hij mag zich plaatsen tussen de beste rode wijnen uit het wijngebied Empordà.

Puntiapart* kreeg uitstekend recensies  in de gidsen zoals bijvoorbeeld de 90 punten van de Guia Penin en wordt aanbevolen in het magazine van La Vanguardia. De wijn wordt bovendien geschonken in o.a. het beste restaurant ter wereld  Celler de Can Roca in Girona. www.cellercanroca.com

Respect voor de natuur

Geïntegreerde productie verwijst naar een duurzaam landbouw systeem dat produceert hoogwaardige voeding en andere producten door het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en de regulering van mechanismen om vervuilende input te vervangen. De nadruk wordt gelegd op een systeembenadering waarbij de gehele boerderij als de basiseenheid , op de centrale rol van agro - ecosystemen , op evenwichtige nutriëntenkringlopen , en op het welzijn van alle diersoorten in de veehouderij . Het behoud en de verbetering van de bodemvruchtbaarheid en van een gediversifieerde omgeving zijn essentiële componenten . Biologische, technische en chemische methoden zijn afgestemd om rekening te houden met de bescherming van het milieu , rentabiliteit en sociale eisen.

Wijn en kippen?

Voorbeeld van Geïntegreerde productie: Zo eten de kippen, alle restjes die over blijven na het plukken en verwerken van de druiven. Deze intussen lokaal beroemde eieren worden verkocht via delicatesse winkels en gebruikt in toprestaurant in Catalonië. 

 

Druiven

Cabernet Sauvignon 85%, Samsó 15%

Kleur

Kersen rood met een diepe glans.

Geur

Hoge aromatische intensiteit. De primaire aroma’s van rijp fruit blijven behouden en worden gecombineerd met tertiaire aroma's kenmerkend voor rijping in vaten van Franse, Hongaarse en Roemeense eik.

Smaak

Goed uitgebalanceerd in de mond, met fijne volledig geïntegreerde tannines die een stevige ruggengraat toe te voegen voor een goede opslag in de fles.

Combineren

Speciale momenten om je voor altijd te herinneren. De wijn smaakt goed bij rood vlees en spaanse worstjes.

Serveren

Serveren op 19 graden

 

Prijzen

2011 Gold PRowein Award

2008 -2009 Costa Brava Century Wine

2009 Arrels del Vi Award

90 punten in Guia Penin 2010

 

WIl je de judoka's zien bewegen? Vorige oplages bekijken?

Klik hier 

 

 Respect voor de natuur

Extra informatie

Extra informatie

Gratis verzendingNee
Wijn soortNee
HerkomstNee
DruivensoortNee
RestaurantsNee
* bij bestellingen vanaf € 50,= euro en levering in Nederland. Anders verzendkosten € 3,99.