Meer afbeeldingen

Llavors* Magnum fles 2014 Celler Lavinyeta

€ 32,50

Short Description

Wegens vakantie t/m 25 augustus gesloten, levering vanaf 27 augustus

LLavors 1,5 liter fles!!

Rode wijn, 5 a 6 maanden rijping op eikenhout. Leukste cadeau of relatiegeschenk. Top kwaliteit 

 

Beschrijving

Details

LLavors Magnum 1,5 Liter fleswijn

LLavors is Catalaans voor ‘dan.’ LLavors  is het volgende hoofdstuk in het verhaal dat La Vinyeta vertelt. Na 6 maanden rijping in eikenhouten vaten ontstaat deze wijn.

Llavors* 2014
Een wijn om herinneringen bij op te halen

Ideaal verjaardagscadeau om met een groep te geven, of als relatiegeschenk!

Llavors is Catalaans voor ‘vervolgens’. En dat is wat Llavors* is, het vervolg op Heus*. Het is een rode wijn die na vijf maanden rijping de fruitigheid van de druif  heeft en het nobele van het hout. Een jong begrip, levendig en met kracht zoals dat op traditionele  wijze hoort Emporda. Llavors* wordt gemaakt van de karakteristieke Carignan druif van oude wijngaarden en gerijpt in nieuwe vaten van Franse, Hongaarse en Roemeense eiken. Een innovatieve werkwijze die we ook terugzien in de gerenommeerde Llavors*-etiketten. Voor deze wijn keeg Lavinyeta de Laus Award 2009. Paragrafen uit de kranten die aan belangrijke gebeurtenissen van tijdens het maken van de wijn herinneren.  

Llavors* is de meest moderne versie van een  La Tramuntana wijn.  "La Tramuntana is de mythische wind die waait over de kust van de Costa Brava".

Llavors* wordt gemaakt met respect voor de natuur. De druiven van 50 jaar oude wijnstokken worden handgeplukt en gesorteerd. De wijn rijpt 5 maanden in nieuwe Franse, Hongaarse en Roemeense eiken vaten. 

Druiven

Carignan 38%, Cabernet Sauvignon 35%, Merlot 20%, Cabernet Franc 7%

Kleur

Kersenrood met een diepe gloed.

Geur

Hoge aromatische intensiteit, het behoud van de primaire aroma's van rijp fruit, gecombineerd met tertiaire aroma's kenmerkend van het ouder worden in de Franse, Hongaarse en Roemeense eiken houten vaten. 

Smaak

Goed gebalanceerd in de mond, met fijne, volledig geïntegreerde, tannines die het ook mogelijk maken om de wijn nog zeven jaar in de fles te laten rijpen.

Combineren

Rood vlees, Spaanse worsten, Tapas, of lekker bij een knapperend haardvuur.

Serveren

Serveren op 18 graden

Prijzen

2011 Silver Prowein Award

Gold Laus 2009 Design Award

 


 

Extra informatie

Extra informatie

Gratis verzendingNee
Wijn soortRood
HerkomstSpanje
DruivensoortCarignan
RestaurantsNee
* bij bestellingen vanaf € 50,= euro en levering in Nederland. Anders verzendkosten € 3,99.