Meer afbeeldingen

Le Nez du Vin (Ned) 54 Aroma's Geurdoos

€ 299,95

Short Description

Wegens vakantie t/m 25 augustus gesloten, levering vanaf 27 augustus

Le Nez du Vin 54 Aromas Geurdoos (Nederlands) Complete set

Tijdelijk gratis RVS wijnkoeler!

Voor 12 uur bestellen = Dezelfde dag verzonden 

Geen verzendkosten

  • Koop 4 voor € 294,95 per stuk. en bespaar 2%
+€ 22,50

Maximale aantal karakters: 50

+€ 22,50

Maximale aantal karakters: 50

€ 299,95

Beschrijving

Details

Le Nez du Vin J. Lenoir 54 Aromas Geurdoos

Standaard in het Nederlands met mooie kleurenfoto's. Op verzoek in het Frans of Engelse of andere taal begeleiding.

Hoe werkt een geurdoos? Is deze aroma-koffer alleen voor wijnprofessionals? Of ook voor liefhebbers?

Train je zelf om maximaal Aroma's en geuren te herkennen en te beschrijven. De geur- en aromakoffers bevatten aroma's van hoge kwaliteit en gaan 12 tot 15 jaar mee. (afhankelijk van gebruik) De luxe indexkaarten en een rijk geïlustreerd boek leren je wijn te proeven. Als wijn een hobby is en er behoefte is aan meer kennis over wijnproeven, biedt een geurdoos uitkomst! Bovendien ook erg leuk als cadeau aan de wijnkenner. Maak het extra persoonlijk door het laten graveren van de naam van de vinoloog of kenner.

(aankomende) Wijnprofessionals, sommeliers en vinologen Volg je een wijncursus of ben je professioneel met wijn bezig? Door deze wijngeurdoos breng je je wijnkennis op een hoger niveau. 

Horeca ondernemers en medewerkers Wil je je gasten van beter advies voorzien? Wil je je medewerkers beter laten adviezeren over wijn? Dan is de investering in een geurdoos een goede stap in de richting. Zodra je medewerkers zekerder, ervaren en met trots hun wijnkennis gaan delen, ga je meer en betere wijnen adviseren en verkopen aan te gasten. Steeds meer horeca-ondernemers profiteren van dit voordeel! 

Wat is de inhoud van de geurkoffer?

Fruitige aroma's
Citrusvruchten: Citroen, Grapefruit, Sinaasappel
Exotische vruchten: Ananas, Banaan, Litchi, Meloen
Pitvruchten: Muskaatdruif, Appel, Peer, Kweepeer
Rood fruit: Aardbei, Framboos, Rode aalbes
Zwart fruit: Zwarte bes, Blauwe bosbes, Braam
Steenvruchten: Kers, Abrikoos, Perzik
Gedroogde vruchten: Amandel (en pitten), Gedroogde pruim, Hazelnoot
Bloemengeuren: Egelantier, Acacia, Lindebloesem, Honing, Roos, Viooltje

Plantaardige aroma's
Groenten: Groene paprika
Zwammen: Paddenstoel, Truffel, Gist
Houtgeuren: Cederhout, Den, Zoethout
Grasachtige geuren: Knoppen van zwartenbessenstruik, Hooi (gemaaid gras), Tijm, Vanille
Kruidige geuren: Kaneel, Kruidnagel, Peper, Saffraan, Leder

Dierlijke Aroma's:
Muskus, Verse boter, Geroosterd brood

Branderige of geroosterde geuren:
Geroosterde amandelen, Geroosterde noten, Gebrande
suiker (karamel), Koffie, Bittere chocolade, Gerookt.

Bijhorend boek verkrijgbaar in het Engels, Frans of Nederlands.

Standaard leveren wij deze set met een Nederlandstalig handboek met uitgebreide beschrijving en kleuren foto's.

 

We vertellen je graag iets meer over de inhoud van de Le Nez du Vin masterkit.

Jean Lenoir

We maken kennis met Jean Lenoir, de maker en bedenker van deze unieke wijngeurdoos.  Hij is geboren in Bourgondië, als kind haalde hij al het kruikje wijn voor het avondeten uit de kelder. Stapje voor stapje leert hij de aroma's in wijn kennen. Vanuit deze vroeg ontstane passie is later het idee ontstaan om ook anderen de aroma's in wijn te leren ontdekken. Het begin van... Juist de gehele reeks aan geurdozen van Le Nez du Vin.

Reviews

Vele grote namen uit de wijn onderstrepen de voordelen van het leren wijnproeven doormiddel van de methode van Le Nez du Vin. O.a. Emile Peynaud, Doctor Ingenieur en auteur van boeken over wijn, oenologie. Jacquis Puisais, oenoloog, erevoorzitter van de Union Francaise en de Union Internationale des Oenologues, Stichtend Vicepresident van het Institut Francais du Gout. Max Léglise, gewezen directeur van het Oenologisch Centrum van Bourgogne.

Oorsprong en indeling van Aroma's

Welke bepalende factoren spelen een rol? Natuurlijk de druivensoort, Het klimaat, maar ook..... Wat is nu precies een "terroir" En waar komen aroma's nu vandaan?.. 

De werking van onze neus

Onze neus kan veel meer herkennen. Als we maar beter onze neus trainen om de verschillen te herkennen. Maar wat is nu het verschil tussen een aroma en een geur? En welke invloed hebben aroma's op onze smaak? 

Leer aroma's herkennen

Waarom juist de keuze voor deze 54 aroma's? En hoe gaan we de geuren in deze aromakoffer gebruiken?

Leer wijn proeven

We willen graag leren kwaliteitswijn te onderscheiden van Albert Hein wijn. Het genieten en herkennen van geuren in het glas. Het verschil met aroma's in je mond. Welke proefglazen kun je het beste gebruiken? Deze tip willen we nu al vast verklappen. INAO glazen, het standaard (blind) proefglas van het institut National des Appellations d'Origine Controlée.  

Van druivensoorten naar aroma's

In dit hoofdstuk gaan we aan de hand van de belangrijkste druiven soorten de aroma's per druif benoemen. Een bijzonder leuk en leerzaam geheel! Voor de witte wijnen worden besproken: Albarino, Chardonnay, Chenin, Furmint, Gewurztraminer, Grasa, Marsanne, Muscadet (of Melon de Bourgogne), Muscat, Palomino, Petit Arvine, Petit Manseng, Pinot gris, Riesling, Roussanne, Sauvignon, Sémillon, Viognier.

Voor de rode wijnen bespreken we: Blaufränkisch, Cabernet frannc, Cabernet-Sauvignon, Carignan, Cot (of Malbec), Gamay, Grenache, Malbec, Mencia, Merlot, Mourvedre, Nebbiolo, Nero d'Avola, Petit Verdot, Pinot noir, Sangiovese, Syrah, Tannat, Tempranillo, Touriga, Zinfandel. 

Aroma's per wijngebieden

Welke aroma's komen voor per wijnstreek. Zo worden de aroma's besproken van de Franse wijngebieden: Elzas, Beaujolais, Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Jura, Languedoc-Roussillon, Provence, Sud-Ouest, Loirevallei, Rhonevallei (noord en zuid). Daarnaast worden ook de bijzondere aroma's in andere landen besproken. Dan moet je denken aan de wijnen uit: Argentinië, Australië, Chili, Duitsland, Hongarije, Italië, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigde Staten, Zuid-Afrika.  

Welke aroma's komen voor in welke wijnen?

Nu we veel basis onderwerpen hebben leren kennen in de vorige hoofdstukken, gaan we nu aromá's koppelen aan wijnen. 

De 54 aroma's

In dit hoofdstuk worden helder en duidelijk de aroma's beschreven. 

 

.

 

Extra informatie

Extra informatie

Gratis verzendingNee
Wijn soortNee
HerkomstNee
DruivensoortNee
RestaurantsNee
* bij bestellingen vanaf € 50,= euro en levering in Nederland. Anders verzendkosten € 3,99.