L'Oratori 2011 Celler Martí Fabra *****

€ 12,95

Short Description

Wegens vakantie t/m 25 augustus gesloten, levering vanaf 27 augustus

L’Oratori is Catalaans voor welsprekendheid: “De kunst om in het openbaar het woord te voeren.”

De wijn werd voor het eerst gemaakt van de oogst van 2007. 2017 is geheel in lijn met de afgelopen jaren: Heerlijk!!  L’Oratori is gemaakt van handgeplukte en -geselecteerde druiven. De wijn rijpt 12 maanden in ondergrondse betonnen tanks; een ongebruikelijke wijze van rijpen waar dus geen hout aan te pas komt. De naam van deze wijn spreekt voor zich; aangenaam duidelijk aanwezig in geur en smaak!

Een unieke prijs & kwaliteit verhouding!

Geur: Bijzonder intens en complex parfum van vers fruit, geurend naar zwarte bessen, cassis en een vleugje rozen. Een ware sensatie!Smaak: Vers fruit, zwarte bessen, complex, vol, zwoel, krachtig en toch romig. Een middellange plezierige afdronk. Wie deze wijn eenmaal gedronken heeft, blijft hem koesteren . Vergeet niet om voordat je het glas neer zet nog even de intense geur op te snuiven.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Koop 6 voor € 11,95 per stuk. en bespaar 8%
  • Koop 12 voor € 10,89 per stuk. en bespaar 16%

Beschrijving

Details

Masia Carreras

La Bodega Masia Carreras, van de familie Martí Fabra, heeft een zeer lange traditie in het maken van wijn. Het oudste bewaard gebleven document verwijst naar de aankoop van een wijngaard in 1305! Alle aandacht en passie van deze wijnmakers gaat naar het verbouwen van druiven op unieke percelen en het maken van prachtige wijnen. Voor iedere wijn van dit huis geldt: vergeet niet eerst te ruiken, want alleen proeven  is zonde van deze fantastische wijnen!

 

L’Oratori 2017

L’Oratori is Catalaans voor welsprekendheid: “De kunst om in het openbaar het woord te voeren.”

De wijn werd voor het eerst gemaakt van de oogst van 2007. Ook de nieuwe jaargang 2017 is geheel in lijn met alle voorgaande jaren: Geweldig!  L’Oratori is gemaakt van handgeplukte en -geselecteerde druiven.  De wijn rijpt 12 maanden in ondergrondse betonnen tanks; een ongebruikelijke wijze van rijpen waar dus geen hout aan te pas komt. De naam van deze wijn spreekt voor zich; aangenaam duidelijk aanwezig in geur en smaak!  

Een unieke prijs & kwaliteit verhouding!

Druiven
Grenache 50%, Carignan 20%, Cabernet Sauvignon 30%

Kleur
Robijn rood

Geur
Bijzonder intens en complex parfum van vers fruit, geurend naar zwarte bessen, cassis en een vleugje rozen. Een ware sensatie!

Smaak
Vers fruit,  zwarte bessen, complex, vol, zwoel, krachtig en toch romig. Een middellange plezierige afdronk.   Wie deze wijn eenmaal gedronken heeft, vergeet hem nooit meer. Vergeet niet om voordat je het glas neer zet nog even de intense geur op te snuiven.

Combineren
Rood vlees, wild, Tapas, gebraden eend, Spaanse worstjes, oude kaas, stoofschotels of gewoon bij een knapperend kampvuur in goed gezelschap.  

 Serveren

 17 - 19 graden 

La Tramontana
De uitstekende kwaliteit van de druiven in de streek Empordà is mede te danken aan  La Tramontana. Dit is een harde mistralwind die tot wel 100 dagen achtereen kan waaien met snelheden tot 140 km per uur. Deze wind heeft veel invloed op de natuur. De druiven rijpen beter en de wijnmakers hoeven veel minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken, omdat de meeste insecten niet van deze harde wind houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra informatie

Extra informatie

Gratis verzendingNee
Wijn soortRood
HerkomstSpanje
DruivensoortCabernet Sauvignon
RestaurantsNee
* bij bestellingen vanaf € 50,= euro en levering in Nederland. Anders verzendkosten € 3,99.