Drie Bergen Wijn

Hoe werkt een geurdoos?

Net zoals we leren schrijven en lezen, vereist ruiken ook oefening. De reuk is bij een wijnproeverij een belangrijk zintuig. Het is lastig om zo maar aroma’s en geuren in een wijn te herkennen én ze vervolgens te benoemen. Met een Le Nez du Vin geurdoos leer je op een speelse manier woorden aan een aroma te koppelen. Het bijgeleverde boek biedt informatie over karakteristieken van wijnen over de hele wereld. In combinatie met de aroma’s train je je reukvermogen en verfijn je uiteindelijk je smaak.

 

De Masterkit: Le Nez du Vin 54 Aroma's

Le Nez du Vin Masterkit Le Nez du Vin kopenLe Nez du Vin beschrijving
Le Nez du Vin 54 aroma's MasterkitGeurflesjesBeschrijvingen van de aroma's
 Le Nez du Vin geurdoos kopen 

Wijn leren ruiken en proeven

Het leren herkennen, proeven en ruiken van wijn gaat op een eenvoudige en speelse manier. Een intelligente en snelle methode voor iedereen! Origineel, doeltreffend en spelenderwijs je wijnkennis ontwikkelen. Het standaard werk van Jean Lenoir, de bedenker van de Le Nez du Vin geurdozen reeks

 

Waar bestaat de Masterkit uit?  

Deze basis aromakoffer bestaat uit 54 aroma's van grote kwaliteit, 54 kaarten om te spelen, een compleet boek rijk geïllustreerd met vele geurgamma's om te oefenen. Het standaardwerk op het gebied van wijn, sinds 1981. Made in France

Le Nez du Vin Walnoot aromaLe Nez du Vin kopenLe Nez du Vin Citroen aroma
Walnoot aromaBlauwe bosbes aromaCitroen aroma
 Le Nez du Vin Masterkit kopen 

 

 Welke 54 aroma's zitten er in de Masterkit?

citroen, grapefruit, sinaasappel, annanas, banaan, litchi, meloen, muskaatdruif, appel, peer, kweepeer, aardbei, framboos, rode bes, zwarte bes, bosbes, braam, kers, abrikoos, perzik, amandel (pit), pruimedant, walnoot, meidoorn, acacia, lindebloesem, honing, roos, viooltje, groene paprika, paddestoel, truffel, gist, ceder, den, zoethout, zwarte-bessenknoppen, gemaaid gras, tijm, vanille, kaneel, kruidnagel, peper, saffraan, leer, muskus, boter, geroosterd brood, geroosterde amandelen, geroosterde hazelnoten, karamel, koffie, pure chocolade, rokerige tonen. 

Tot € 12 extra voordeel!! 
Maak een account aan met 12 euro voordeel!! 

Wat mag je verwachten van het boek?

Stap voor stap worden de belangrijkste onderwerpen op een logische volgorde met je doorgenomen. Als eerste leer je de oorsprong en de indeling van de aroma's in wijn. Vervolgens komt de reukzin aanbod. Het leren waarnemen van geur, aroma en smaak. Ben je instaat om wat je reukt ook te beschrijven? Als je je hierin verdiept blijkt het beschrijven van geuren, aroma's en smaken  in wijn lastiger dan je denkt! Leer de 54 basis aroma's herkennen in wijn,  de volgende logische stap is:Leer wijn proeven. Wijnproeven wil zeggen: Beschrijven welke geuren je ruikt in het glas en daarnaast beschrijven welke aroma's je waarneemt in je mond. Daarnaast geeft het boek in de masterkit van Le Nez du Vin ook een prettige beschrijving van druivensoorten, wijngebieden, kortom een must voor iedere wijnliefhebber, die zijn kennis wil verhogen. Als je op niveau een goed gesprek wilt aangaan met kenners en sommeliers.   

Le Nez du Vin inhoud boekLe Nez du Vin boek 
Le Nez du Vin GeurenVan druivensoorten naar aroma's 

Le Nez du Vin kopen

 
Le Nez du Vin inhoud boek  

 

Le Nez du Vin 24 aroma's 

De masterkit 54 aroma's van Le Nez du Vin is best een investering. Is er een goedkoper alternatief voor Le Nez du Vin? Ja, wel voor de liefhebber, hiervoor is er een "samenvatting" gemaakt van de masterkit. In deze samenvatting zitten 24 aroma's in plaats van 54. Een alternatief voor de liefhebber, voor de wijnprofessional en de echte kenner geen alternatief! Onze ervaring in de praktijk is dan ook dat mensen vaak spijt hebben, niet de echte basis geurdoos van 54 aroma's te hebben gekocht. Wel leveren wij deze compacte Le Nez du Vin 24 aroma's regelmatig als business gift / relatiegeschenk.  Helaas niet leverbaar in het Nederlands. Wel in het Engels, Duits, Frans, Japans, etc.    

Le Nez du Vin 24 aroma's rood en witLe Nez du Vin 24 aroma's
Le Nez du Vin 24 aroma'sLe Nez du Vin 24 aroma's  kopen

 

 

Toe aan de volgende stap in het ontwikkelen van je wijnkennis?

Na het bestuderen van de Masterkit met haar 54 basis aroma's in wijn, heeft Le Nez du Vin een perfecte aanvulling voor je gemaakt. De eerste waar we je over gaan vertellen is: Le Nez du Vin 12 foute geuren die je regelmatig tegen kunt komen in wijn. Deze leveren we standaard in het Nederlands Daarna ga je je kennis over eikenhout en de invloed op wijn verder verdiepen met de aromakoffer: New Oak, 12 eikengeuren die we aantreffen in wijn.  De New Oak geurdoos is helaas nog niet leverbaar in het Nederland en leveren we standaard in het Engels. (alle geurdozen kunnen we ook in vele andere talen leveren) 

Le Nez du Vin 12 foute aroma'sLe Nez du Vin New Oak Eiken aroma's 
Le Nez du Vin 12 fouten in wijn Le Nez du Vin New Oak / Eiken aroma's 

Le Nez du Vin kopen

Aanvulling op de masterkit Le Nez du Vin

12 fouten in wijn 12 eiken aroma's in wijn 

 

Le Nez du Vin 12 Fouten

Doel van deze aromakoffer is om de twaaf vaak voorkomende fouten in wijn professioneel en snel te herkennen. Fouten in wijn kunnen onstaan, tijdens het maken, maar ook tijdens het bewaren van wijn. Jean Lenoir heeft deze 12 fouten in wijn vakkundig voor u geselecteerd. Door gebruik te maken van de geurdoos Le Nez du VIn 12 fouten, leer  je snel en goed deze te herkennen en juist te benoemen. Een must voor iedere wijnliefhebber en wijnprofessional!

Fouten in wijnFouten in wijn kurkrotte eierenlucht in wijn
Bloemkool aroma, paardenstal aromaKurk aromaRotte eieren aroma, uien aroma
 Le Nez du Vin kopen  Le Nez du Vin kopen

Inhoud Le Nez du Vin Fouten

Welke onderwerpen komen aan bod in Le Nez du Vin Fouten? Wat zijn de belangrijkste fouten van wijn? Waaraan kun je deze herkennen?Wat is de oorzaak van fouten in wijn? Wanneer en hoe kun je fouten in wijn vermijden? Kun je fouten in wijn verwijderen of verminderen? Wat is een olfactieve fout? Wat is de ergste vijand van wijn? Kortom een waardevolle uitbreiding van je kennis van wijn!

 "Wat is de ergste vijand van wijn?"

12 foute aroma's

Plantaardig, overrijpe appel, azijn, lijm, zeep, zwavel, rotte eieren, uien, bloemkool, paardenmest, beschimmelde aarde, kurk

  

Le Nez du Vin New Oak / 12 eiken geuren

Doel van deze aanvulling op de masterkit Le Nez du Vin 54 basis aroma's is dat je meer leert over de invloed van eiken op wijn. Welke eiken zijn geschikt om te gebruiken in de wijn? Waar komen deze eikenbomen vandaan? Welke invloed heeft nieuw eiken op wijn? Welke invloed heeft het om oud eiken te gebruiken om wijn te maken? Kortom een bijzonder leuke en leerzame aanvulling om je wijnkennis verder uit te breiden voor de wijnliefhebber, wijnmaker of (aankomende) wijnprofessionals!

Le Nez du Vin new oakLe Nez du Vin toasted 
Welke eiken zijn geschikt voor wijn?

 Doel van toasten van eikenhout voor wijn?

 
 Le Nez du Vin kopenLe Nez du Vin eiken vaten 

 

 12 eiken aroma's in wijn

Oak, greenwood, coconut, clove, vanilla pod, woody-spicy, new leather, pharmaceutical notes, toast, furfural, liquorice, smoky

 

Recentie's van gebruikers

Hoe ervaren anderen de geurdozen van Le Nez du Vin? Hier verzamelen we ervaringen van gebruikers. Ook je ervaring plaatsen? Laat het ons weten, we horen graag je mening!

 

Ervaring van Jessica Heidekamp van de site: www.wijnspijsreis.nl 

Ervaring Le Nez du Vin 54 aroma's

Ervaring van Marisa D'Vari van de site: www.awinestory.com

Ervaring Le Nez du Vin 54 aroma's 

 
Le Nez du Vin kopenLe Nez du Vin kopenLe Nez du Vin kopen

 

 

 

* bij bestellingen vanaf € 50,= euro en levering in Nederland. Anders verzendkosten € 3,99.