Drie Bergen Wijn

Wie is Jean Lenoir?

Wie is Jean Lenoir?

Wie is de bedenker van de Le Nez du Vin geurdozen? Jean Lenoir, "kind van de wijn" zoals hij het zelf noemt, is geboren in Bourgondië. Wijn heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in zijn leven. De dagelijkse tafelwijn in het gezin Lenoir had een dieprode kleur en een onvergetelijk fruitig bouquet. Van jongs af aan is hij vertrouwd met de smaak van wijn. Alleen al door het feit dat hij dagelijks de opdracht kreeg om het kruikje wijn voor het avond eten te vullen uit één van de wijnvaten van de familie. Daarbij werd er wel eens geproefd!

  
 Jean Lenoir vertelt je zijn verhaal in 4 minuten 
 Le Nez du Vin kopen 

 

"Ik zou graag willen dat dit boek u de liefde voor wijn laat voelen, een liefde die mij het vertrouwen schonk van talloze vrienden met wie ik mijn ontdekkingen deelde; tot kunstschilder Henri Cueco met het idee kwam om deze passie met zoveel mogelijk anderen te delen" (Jean Lenoir)

 

Jean Lenoir Jean Lenoir bedenker van Le Nez du Vin
Jean Lenoir bedenker van Le Nez du Vin Jean Lenoir bedenker van Le Nez du Whisky

Zo is de serie van de Le Nez du Vin aromakoffers ontstaan. In 1978 hield hij in het Maison de la Culture in Chalon-sur-Saone de eerste initiatiecyclus om wijn te leren proeven. Om de deelnemers de noodzakelijke nieuwsgierigheid voor geuren te stimuleren en hen te helpen om die aroma's in wijn te herkennen, heeft hij "De aroma's in wijn" gecreëerd. De geboorte van Le Nez du Vin uiteindelijk in 1981. Vanaf dat moment is Le Nez du Vin verder uitgegroeid tot de wereldstandaard binnen de wijnwereld om te leren wijnproeven en het leren wijn te beoordelen. Wijnprofessionals en liefhebbers, herkennen de benoemde aroma's van Le Nez du Vin. Op deze wijze is het mogelijk om wereld wijd op dezelfde manier te praten over de beleving en het genieten van wijn.

 

 

Jean Lenoir over Le Nez du Vin New Oak 

Le Nez du Vin kopen

 

Later volgen nieuwe standaardwerken die geliefd zijn om opgedane wijnkennis en wijnervaring verder uit te breiden. Denk aan Le Nez du Vin Fouten, sinds enkele jaren ook verkrijgbaar in het Nederlands. Le Nez du Vin New Oak, in Nederland verkrijgbaar, standaard in het Engels. Bovendien maakte Jean Lenoir samen met zijn team ook een: Le Nez du Café, voor koffieliefhebbers en professionals. En sinds 3 jaar is er ook: Le Nez du Whisky. Waarin ook de basis geuren in Whisky staan beschreven en waargegeven in de zo bekende aromaflesjes van Le Nez du Vin. Maak kennis met geurdozen van deze kundige en creatieve schepper van Le Nez du Vin reeks!

 

 
Jean Lenoir over Proeven van wijn 
* bij bestellingen vanaf € 50,= euro en levering in Nederland. Anders verzendkosten € 3,99.