Meer afbeeldingen

Champagnesabel Kellermann Noir

€ 259,95

Short Description

Kellermann Noir Champagnesabel  *****

21 diner, cadeau, 50 jarige, trouwerij, verjaardag, vrijgezellenfeest, jubileum.

 

+€ 22,50

Maximale aantal karakters: 50

+€ 22,50

Maximale aantal karakters: 50

+€ 19,99

Maximale aantal karakters: 25

€ 259,95

Beschrijving

Details

Kellermann Noir Champagne Sabel 

champagnesabel Kellermann Noir, snelle levering uit voorraad

Tijdelijk € 259,95 i.p,v. € € 284,95, zolang de voorraad strekt 

Champagnesabel, met Black Stamino handgreep, het laten graveren van een persoonlijke boodschap of namen is natuurlijk mogelijk.

Het leukste cadeau voor: Trouwerij, jubileum, vrijgezellenfeest, verjaardag, vriendschap, etc.!

Inclusief:

  • Grip gemaakt van Zilver & Black Stamino
  • Sabelkwast in Rood
  • Stijlvolle houten sokkel

Champagnesabel, voor het stijlvol ontkurken van al uw mousserende wijnen!

Claude Dozorme heeft een luxe champagnesabel ontworpen. Deze handgesmede sabel is gemaakt van slagvast en gepolijst roestvrijstaal, voorzien van zwaar verzilverde handgreep. De sabel worden geleverd met sabel kwast en sabrage instructie. De sabels zijn ong. 55 cm. lang en wegen 600 gram.

Graveren van namen of tekst is natuurlijk mogelijk. .

Snelle levering met graveren mogelijk, bel voor meer informatie: 06 201 00 710. 

Naast graveren van het Sabel, is het mogelijk om een zilverkleurig plaatje op de sokkel te monteren met een boodschap. Uw bedrijfsnaam, naam van Jaarclub, FamiliewapenGelegenheid, etc. 

Dit Sabel zal zeker in de smaak vallen!  Een blijvende herinnering aan een bijzonder moment. Om door te geven aan volgende generatie's.

 

François Étienne de Kellermann

 

 

 

 
 
 
François Étienne de Kellermann

François Étienne de Kellermann, 2e Hertog van Valmy (Metz4 augustus 1770 - Parijs2 juni 1835) was een Franse cavaleriegeneraal in de Franse revolutionaire en napoleontische oorlogen. Hij speelde een beslissende rol in de Slag bij Marengo in 1800 en vocht ook in de Slag bij Quatre Bras en de Slag bij Waterloo in 1815.

Kellermanns naam staat gegraveerd op de zuidelijke pilaar van de Arc de Triomphe in Parijs.

 

Hij diende in zijn vaders huzarenregiment voordat hij in 1791 als diplomaat naar de Verenigde Staten vertrok. In 1793 keerde hij terug naar het leger en werd adjudant van zijn vader. Tijdens de Terreur werd Kellermanns vader gevangengezet en zat hij zelf ook korte tijd in de gevangenis.

Tijdens de Italiaanse veldtocht van generaal Napoleon Bonaparte in 1796-1797 werd hij adjudant van Napoleon en volgde hem naar LodiMilaan en Pavia. Vervolgens diende hij onder Masséna en was aanwezig bij de Slag bij de brug van Arcole en de Franse inname van Mantua.

In 1797 maakte hij grote indruk op Napoleon door zijn optreden tegen de Oostenrijkers bij de Tagliamento-rivier, waarbij hij een cavaleriecharge leidde en gewond raakte. Voor zijn heldhaftige optreden kreeg hij, op 26-jarige leeftijd, promotie tot brigadegeneraal. In 1798 had hij het commando over een deel van de Franse troepen die de door het Koninkrijk Napels bezette stad Rome weer innamen en vervolgens het Koninkrijk Napels zelf ten val brachten.

In de Slag bij Marengo (1800) wist hij Napoleon ternauwernood te redden door met zijn cavaleriebrigade een beslissende charge uit te voeren, waardoor de Oostenrijkers in paniek van het slachtveld vluchtten. Diezelfde avond nog werd hij gepromoveerd tot divisiegeneraal. (bron Wikipedia, daar is nog veel meer te lezen over deze bijzondere generaal!)

 

 

 

Extra informatie

Extra informatie

Gratis verzendingNee
Wijn soortNee
HerkomstNee
DruivensoortNee
RestaurantsNee
* bij bestellingen vanaf € 50,= euro en levering in Nederland. Anders verzendkosten € 3,99.